• Gausel
  • Gausel
  • Gausel

Gausel

Eneboligen på Gausel er et halvplanshus fra slutten av 1960-tallet. Huset bar preg av å ha vært utleiehus i mange år og huseierne ønsket å modernisere boligen før de flyttet inn. Utvendig ble det utført kosmetiske endringer ved at trekledningen ble malt i en mørk grå farge og den røde teglstensveggen ble pusset i en lys gråtone. Det ble designet et nytt inngangsparti i oljet eik, for å binde sammen hovedinngang, biinngang og et større glassparti. I mellomplanet ble det satt inn et ekstra vindu, slik at den fantastiske utsikten mot Gandsfjorden ble en større del av rommet. Innvendig ble det utført en full omrokkering av funksjonene. Stuen ble plassert på mellomplanet, med panoramautsikt mot fjorden. Kjøkkenet ble flyttet opp på øverste plan, med direkte utgang til terrassen.

Utførende team: Team Stavanger
Arkitekt: Marita Hamre / Kielland AS